Shop

Visie en historiek

Cultuurcentrum Gildhof

Koestert. Weinig Cultuurcentra kennen een langere geschiedenis dan het Gildhof. In 1905 al bruiste het gebouw van leven met tentoonstellingen, voordrachten, toneelvoorstellingen en concerten. Tielt heeft die ziel altijd bewaard, ook toen het Gildhof in 1980 cultuurcentrum werd: een open huis met een gezonde mix van culturele evenementen. Het is een plek waar kunstenaars een gretig publiek vinden en verenigingen bloeien. Onder de pannen van een historische huis met een vernieuwde schouwburg leeft het gulzig vandaag en lonkt het naar morgen.

Prikkelt met een actueel en divers programma. Het wil het een baken zijn voor een ruime en actieve regio met het beste op vlak van cultureel aanbod. Daarvoor heeft het een enthousiaste en onderlegde ploeg in huis die het publiek gul verwent met avondvoorstellingen, familievoorstellingen, film, expo’s, schoolprogrammatie en originele projecten.

Is gastvrij en wil ook een vaste thuis zijn voor een bruisend verenigingsleven, waar je plannen maakt, contacten onderhoudt, vrienden ontmoet en een professioneel duwtje in de rug krijgt.

Smeedt banden met jong en ouder: Tieltenaren, deelgemeenten, streekgenoten, het bevriende Theater Malpertuis, onderwijs en diverse culturele partners.

Kijkt uit. Zoals Tielt is Cultuurcentrum Gildhof “op de hoogte”. Wie hoog woont, ziet ver en blijft nieuwsgierig; het cultuurcentrum weet wat leeft en inviteert wat nieuw is en karakter toont.

Ontwikkelt en creëert zelf bruisende nieuwe projecten zoals het kinderfestival Koelibrie of het kunstenparcours Cuesta.