Shop

Theater: Martha en Mathilda

Tielts Volkstoneel
  • zaterdag4 februari 2023van20:00tot22:30
  • zaterdag11 februari 2023van20:00tot22:30
  • zondag12 februari 2023van15:00tot17:30
  • zaterdag18 februari 2023van20:00tot22:30

Martha en Mathilda zijn twee zussen op leeftijd. Wegens een grote schuldenlast, hebben ze de boerderij die ze runnen als oubollig hotelletje jaren geleden aan notaris Schriel op lijfrente verkocht. Om rond te komen houden ze er echter een niet doordeweekse nevenactiviteit op na op de zolder.

De Goudfazant, want zo heet het krakkemikkig hotelletje, staat een druk weekend te wachten. De Ronde van Vlaanderen voor wielertoeristen lokt enkele gepatenteerde wielerfanaten ...

Terwijl de wielertoeristen niets aan het toeval overlaten om in de beste conditie aan de start van de ronde te komen, blijken er hotelgasten te zijn die geenszins geïnteresseerd zijn in Vlaanderens mooiste …

Daarnaast trekt de 'nevenactiviteit' van de oude zussen blijkbaar ook gasten aan van een ietwat ander allooi, die zich laten aanspreken met namen als Elvis en Priscilla en een zaakje komen regelen.

Door het niet naleven van de kleine lettertjes van het lijfrentecontract dreigt het zich zo lucratief aangekondigd weekend door de komst van notaris Schriel plots catastrofaal te zullen eindigen. Gelukkig is Margot er om haar tantes bij te staan in moeilijke tijden, zodat de politie alsnog de juiste persoon in de boeien kan slaan. Of toch niet?