Shop

Lions Club Tielt nodigt laureaten academie uit in Apero con Fuoco!

Heleen Goeminne en Lotte Verstaen (zang)
  • zondag8 december 2019van11:00tot12:00

Lions Club Tielt nodigt 2 laureaten van de Tieltse academie uit: sopraan Heleen Goeminne en mezzo Lotte Verstaen. Ze concerteren samen met pianist Wouter Vande Ginste. Lions Club Tielt zet hiermee haar traditie verder om jong Tielts artistiek talent een unieke podiumkans te bieden, en verleent zo haar bijzondere steun aan Apero con Fuoco.

Heleen en Lotte zetten hun eerste muzikale stapjes aan de Tieltse academie. Ze volgden er een brede opleiding, maar al snel bleek zang hun absolute voorkeur weg te dragen. Ze werden beiden laureaat in de klas van Catherine Vandevelde, en zetten hun opleiding bij haar verder in het Lemmensinstituut in Leuven, waar ze hun Master-diploma behaalden. Beide jonge zangeressen zijn actief op concertpodia in binnen- en buitenland, zowel solistisch, in opera- als in koorverband.
Ze krijgen het gezelschap van pianist Wouter Vande Ginste, die aan de Tieltse academie ook hun vaste begeleider was in de zangklas.
Het programma dat ze brengen zal de melomanen doen watertanden: ze vergasten ons op duetten en solo-aria’s uit opera’s van Mozart, Donizetti, Offenbach, Bizet en Menotti met o.a. de populaire Habanera uit Carmen van Bizet en de Barcarolle van Offenbach.

Ook het kunstlied komt aan bod met heerlijke liederen van Schubert en Mendelssohn.

Wie wil meegenieten van dit “zingen in alle talen” kan bij voorkeur vooraf kaarten reserveren.


Het Tieltse stadsbestuur, Rotary-Club en Piano’s Maene verlenen hun gewaardeerde steun aan de seizoenswerking.

 

Organisatie: Stedelijke Acad. voor Muziek en Woord, Cultuurcentrum Gildhof, Theater Malpertuis

Prijs: aperitief inbegrepen