Shop

De kracht van literatuur

Rein Janssens
  • donderdag19 november 2020van12:15tot13:15

Lezing over wat literatuur kan betekenen

 

Literatuur verrijkt met beelden en emoties. Lezen verscherpt je blik, het verwart en ontwart, het troost en geeft moed. Maar waarom lezen we? Wat kunnen boeken voor ons betekenen?

En hoe lezen we?

 

Rein Janssens stamt uit een ware boekenfamilie. Ze is Germaans filoloog, werkte in het uitgeversvak en schreef jeugdboeken onder het pseudoniem Eva De Wilde. Bij Standaard Uitgeverij verzorgde ze de promotie van talrijke nationale en internationale literaire vedettes. Ze verheldert enkele technische aspecten die het lezen zelf verdiepen, leest fragmenten voor uit boeken die haar hebben geraakt en die lezers ongetwijfeld ook zullen bekoren. Van de Italiaanse Elena Ferrante, de Nigeriaanse Ngozi Chimamanda Adichie, De Zuid-Afrikaanse Deon Meyer, de Britse auteurs Julian Barnes en Ian McEwan, tot de Nederlandstalige stemmen Saskia de Coster, Connie Palmen, Erwin Mortier, Jef Geeraerts, en vele, vele anderen … Aan de verhalen over de auteurs die ze heeft gekend of ontmoet in het kader van haar werk voegt ze ook een persoonlijke kleur toe.

 

In februari 2018 verscheen bij De Eenhoorn het kinderboek ‘Ik ben aap’. In augustus verschijnt ‘Ik ben dino’. Ze richt zich op beginnende lezers en maakt mensen warm voor de wondere wereld van de literatuur.

 

 

Prijs: soep en koffie inbegrepen