Shop

De kleine prins - Familievoorstelling

Theater Malpertuis
  • zondag28 november 2021van15:00tot16:30

De Kleine Prins is een klassieker die je zoals elk goed sprookje aan steeds weer nieuwe generaties kunt doorvertellen. Maar het is niet louter een kinderboek. Schrijver Antoine de Saint-Exupéry schreef het verhaal toen hij in een hotel in New York verbleef, een jaar voor zijn dood. Het heeft er alle schijn van dat hij toen behoorlijk aan de grond zat en dat schemert door in de schriftuur. Naar het einde toe sluipt er een toon binnen die even poëtisch als diepzinnig is. De dialogen die de prins voert met zowel de vos als de slang zijn doortrokken van weemoed en levenswijsheid.

De Kleine Prins is het uitgangspunt voor reflectie en persoonlijke verhalen van de acteurs. Ze stellen vragen aan zichzelf maar ook aan de jonge toeschouwers: ‘Hebben jullie je ooit al afgevraagd waarom jullie papa en mama jullie eigenlijk op de wereld gezet hebben?’

Voor al wie het kind nog in zich draagt en vaak nog letterlijk zinnen kan citeren uit het boekje dat we allemaal op de schoolbanken onder ogen kregen, speelt Malpertuis naast de jeugd- en familieversie (11-14 jaar) ook een voorstelling voor volwassenen van De Kleine Prins.

De voorstelling baadt in een sprookjesachtige, Disneyachtige scenografie… wie laat zich immers niet graag onderdompelen in een wereld van licht en kleur? Dat is toch van alle tijden, en alle leeftijden?


Spel: Thomas Janssens, Nikolas Lestaeghe en Naomi Van der Horst 

Spelcoach: Piet Arfeuille

Vormgeving: Wim Loobuyck, Rik Teunis

Geluid: Iben Stalpaert

Kostuums: Sietske van Aerde

Met dank aan: Tax Shelter & Vlaamse Gemeenschap

Zaterdag 16 oktober 2021 - 18u00 - Première


Reserveren bij Theater Malpertuis via deze link.