Shop

Apero con Fuoco: Accordeon en Gitaar in de schijnwerpers

  • zondag6 februari 2022van11:00tot12:00

Iben Naessens (gitaar), Luca Pignata (accordeon) en José Ligero (flamenco zang) zijn te gast tijdens het volgende Apero con Fuoco concert.

Iben en Luca zijn allebei leerkracht aan de Tieltse academie. Ze verzorgen samen een programma dat de rijke veelzijdigheid van beide instrumenten in al zijn facetten laat horen en zien.

Iben begon zijn gitaaropleiding in Tielt in de klas van Luc Cauwelier. Reeds tijdens zijn masterstudies aan het conservatorium in Gent begon hij zich te specialiseren in de traditie van de Spaanse flamencomuziek, o.a. door een jaar studie in Sevilla. Tijdens het concert brengt hij dan ook een programma waarin de vurige flamencostijl aan bod komt. Hij nodigde hiervoor flamenco-zanger José Ligero uit: samen brengen ze flamenco uit de verschillende stijlen en regio’s van Spanje. José komt uit een Spaanse kunstenaarsfamilie uit Sevilla, en verblijft sinds zijn 13° in België. Als veelzijdig flamenco-vertolker geniet hij een wereldwijde faam.

Luca Pignata put uit het rijke oeuvre van accordeon, van barok tot hedendaags.

Iben en Luca vertolken samen ook een werk van de Argentijnse tango-legende Astor Piazzoll


Het Tieltse stadsbestuur, Rotary-Club en Piano’s Maene verlenen hun gewaardeerde steun aan de seizoenswerking.


Later op het seizoen van Apero con Fuoc

- 13/03: Crossbones Trombones - Malpertuis of CC Gildhof, afhankelijk  van corona-maatregelen

5 trombonisten met o.a. Bram Meese en Peter Delannoye brengen "Slide'n Five", een mix  van klassiek, jazz, film en popmuziek met o.a. werk van Willie Verdievel

- 24/04: Sam Hinnekens (drums)&Tore Snauwaert (basgitaar) - CC Gildhof (concert i.s.m. Lions Club: laureaten academie en collega’s)Organisatie: Sted. Academie voor Muziek en Woord, Cultuurcentrum Gildhof, Theater Malpertuis

Kaarten te reserveren bij voorkeur via online-reservatie: u vindt de links terug bij elke concertdatum op de kalender op de site van de academie:

Reserveren

of bij de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord Tielt (Lakenmarkt 4 - tel. 051/428260 of <samw@tielt.be>) op werkdagen van 16-19u.
In de toegangsprijs is aperitief inbegrepen (tenzij de corona-maatregelen dit niet toelaten)