Shop

Amor mundi - ON HOLD

Theater Malpertuis
  • dinsdag27 april 2021van20:30tot22:00
  • woensdag28 april 2021van20:30tot22:00
  • donderdag29 april 2021van20:30tot22:00
  • vrijdag30 april 2021van20:30tot22:00

Deze voorstelling gaat over een nacht waarin een kunstenaar koortsachtig het nieuws volgt. Zich laat interviewen door een journalist. Heftig in debat gaat met zijn moeder. Angstig wegkruipt in een hoekje en uiteindelijk een jongen oppikt in een homobar om de eenzaamheid te verdrijven.

 

De kunstenaar zou Rainer Werner Fassbinder kunnen heten. En het zou 17 oktober 1977 kunnen zijn*. Maar zijn naam zou ook anders kunnen luiden, en het jaar zou 2021 kunnen zijn.

 

De kwesties zijn immers altijd dezelfde. De vragen ook.

 

Hoe maatschappelijke tendensen ingrijpen in het privéleven van mensen. En hoe angst en moed 2 kanten van een medaille zijn.

 

Hoe verzet en tegenkracht vaak als destabiliserend worden gezien, terwijl het ook de humus voor een constructief debat kan zijn. 

 

Maar wordt de tegenstem nog wel gekoesterd? Of wordt ze gereduceerd tot een formaliteit? Verzuipt ze in een stroom van bagger op de sociale media?

 

Wat is debat? Wat is een echt gesprek? Wat is daadwerkelijke actie? Begint die niet bij ‘etisch’ spreken? Wordt die niet geïnspireerd door een daadwerkelijke liefde voor de wereld?

 

Piet Arfeuille regisseert klassebakken Tania Van der Sanden en Boris Van Severen in divers tekstmateriaal van voornamelijk Rainer Werner Fassbinder**.

 

 

*In de nacht van 17 op 18 oktober 1977 werden de gijzelnemers van een gekaapt Lufthansa-toestel door een speciale eenheid van de Duitse politie uitgeschakeld. Enkele uren later werden de kopstukken van de extremistische Rote Armee Fraktion dood in hun cel aangetroffen.

**Rainer Werner Fassbinder (1945-1982): baanbrekend cineast die met zijn films de verdeeldheid van de Duitse samenleving becommentarieerde. Maakte 42 films op 14 jaar tijd. Een heftig amoureus leven met veel drank en drugs bezorgden hem een vroegtijdige dood.

 

 

Tekst en Regie: Piet Arfeuille naar onder meer Rainer Werner Fassbinder

Spel: Tania Van der Sanden, Boris Van Severen

 

#staysafe / reservatie verplicht via www.malpertuis.be