Shop

I love (and hate) you, iran

fABULEUS/Armin Mola
Tickets beschikbaar vanaf do 20 jun 2024 00:01
  • vrijdag25 oktober 2024om20:30

De jongeren in Iran gaan letterlijk underground.
Ze houden geheime fuiven waar het safe is.
Dit is één van de beste feestjes ooit.
Omdat het niet mag.

Dariush Omidi groeit op in Turnhout, in een gezin dat noodgedwongen Iran verruilde voor België. Zoekend naar wat het betekent om Iraniër, Belg en vooral zichzelf te zijn, brengt hij een snijdende haat-liefdesverklaring aan een plek waarnaar hij niet meer terug kan.

I love (and hate) you, Iran is een grappige en ontroerende monoloog van acteur en rapper Armin Mola, deels gebaseerd op zijn eigen verhaal. Hij maakte een eerste versie als afstudeerproject aan de kunsthumaniora Lemmensinstituut in Leuven en herwerkte het nadien onder de vleugels van fABULEUS tot een volwaardige voorstelling. Armin speelde recent mee in About Elly van tg STAN en kreeg enige bekendheid door zijn hoofdrol in de populaire Ketnet-serie Hoodie.

"Opgroeien in verschillende culturen kan moeilijk zijn, maar ook verrijkend. I love (and hate) Iran is een pleidooi voor open blikken, nuance, empathie." (theaterkrant)

Concept, tekst & spel Armin Mola Eindregie Mokhallad Rasem Dramaturgie Peter Anthonissen Kostuums Rida Habib Allah Artistieke coach Thomas Bellinck Scenografie Anthony Nti ProductiefABULEUS Met de steun van de Warande, de stad Leuven en de Vlaamse overheid