Shop

La Montagna è finita

Edoardo Ripani/Antigone en theater arsenaal
Tickets beschikbaar vanaf do 20 jun 2024 00:00
  • zaterdag19 oktober 2024om20:30

In La montagna è finita keert de Brusselse/Italiaanse theatermaker Edoardo Ripaniterug naar zijn geboortestreek.

“Mijn reis begint in 2016: terwijl de aarde beefde in mijn geboorteregio, werd mijn vader getroffen door longkanker. De tumor werd ontdekt op 5 januari 2017; op 1 juni van datzelfde jaar overleed hij. Mijn vader stierf samen met zijn geliefde bergen.”

Tussen augustus 2016 en januari 2017 veranderden drie sterke aardbevingen langs de Apennijnen het landschap. De aardschok was de laatste en meest dramatische gebeurtenis voor de regio in een hele periode van depressie sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog. Het gebied is één van de ‘vergeten plekken’ in Italië en Europa geworden. Woede en het gevoel in de steek gelaten te zijn raakten er vermengd en hebben elkaar gevoed.

La montagna è finita is een tocht langs plaatsen die verhalen vertellen over de bewoners en tevens een universeel verhaal van menselijke en sociale verschraling tegenover de economische en bureaucratische winning machine.

Deze voorstelling kadert in En Avant, de theatercarrousel van zes gevestigde huizen (Het nieuwstedelijk, Theater Malpertuis, theater arsenaal, Compagnie Cecilia, Antigone en Monty) die nieuw talent een presentatieplatform willen geven. Meer info: https://www.enavantenavant.be   

Credits

PRODUCTIE Antigone, C-mine, theater arsenaal, VIERNULVIER en KWP Pianofabriek

COPRODUCTIE Perpodium

PERFORMANCE Ermelindo Bruni, Monia Fontana, Diego Quattrociocchi en Edoardo Ripani
MUZIEK Ermelindo Bruni en Gianmarco Cellini
ARTISTIEKE COACHING Michiel Soete

DRAMATURGIE Bart Capelle
ADVIES KOSTUUM Anne-Catherine Kunz
LICHT EN TECHNIEK Jonas Lambrigts

GELUID Niels Vanherpe

Met de steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid 

Met dank aan Associazione Culturale Marchigiani del Limburgo - Belgio, Museo Pietraia dei Poeti en Marcello Sgattoni, gemeente Roccafluvione, Ecomuseo del Monte Ceresa, Emidio di Treviri, Avam Meschia, familie Bruni, Ernesto Angelini, Francesco Amici, Anna Bonamici, Giuseppe Parlamenti, Ascenzio Santini, Annalisa en Ilario Spalazzi, gemeente Arquata del Tronto, Andrea Angelini, Dante Camacci, Filiberto Caponi en Danila Pontani, Ermanno Cellini, Guido Franchi, Giovanni Quaglia, Gino Quattrociocchi, Alessio Bucci en Ristorante Roma van Amatrice