Shop

Er gaat iemand komen

Roeshoofd
Tickets beschikbaar vanaf do 20 jun 2024 00:01
  • zaterdag26 oktober 2024om20:30

Een jong koppel heeft een afgelegen huis gekocht aan een fjord. Het is een verlaten plek, waar ze samen alleen kunnen zijn. Ver weg van de buitenwereld proberen ze rust en veiligheid te vinden bij elkaar. Meteen na aankomst steken demonen uit het verleden de kop op en wordt de rust onherroepelijk verstoord.

We zijn alleen

En er gaat niemand komen

Niemand

En daar in de diepte is de zee zo mooi kijk de golven

Kijk hoe de golven

Tegen al die ronde stenen spatten

Daar beneden in de fjord

Golf na golf

En dan de zee

Daar in de verte

Zo ver het oog reikt

Zie je alleen maar de zee

Met een opvallende lichtvoetigheid, een scherpe poëtische taal en een stevige dosis absurde humor behandelt Roeshoofd het diepmenselijke thema ‘angst’. Wanneer wordt angst een wapen? En wanneer een excuus? En wat met liefde, te midden van al deze angst? Een beklijvende en bevreemdende voorstelling, voortgestuwd door de drums en ‘live coding’ van Dago Sondervan.

Roeshoofd is het kersverse theatergezelschap van makers/spelers Lukas Bulteel en Simon De Vos. Ze delen hun liefde voor tekstmateriaal en de noodzaak om baldadig spelgedreven theater te maken. Roeshoofd staat voor het eindeloze gevecht dat ieder mens - met zijn kwetsbaarheden, gekkigheden en gevaartes - voert, enerzijds met zichzelf, anderzijds met de samenleving.


De Noorse schrijver Jon Fosse (°1959) schrijft zowel romans, korte verhalen, poëzie, kinderboeken, essays als toneelstukken. Zijn werk is in meer dan vijftig talen vertaald. Zijn stijl kenmerkt zich door herhaling, innerlijke monoloog en een muzikale, suggestieve stijl. In 2023 ontving hij de Nobelprijs voor Literatuur vanwege ‘zijn vernieuwende toneelstukken en proza die een stem geven aan het onuitspreekbare’, aldus de jury. Of met de woorden van Damiaan De Schrijver (tg STAN): ‘Fosse is een meester in het leggen van stiltes en bereikt met juist gekozen woorden een maximaal effect.’

Spel: Lukas Bulteel, Annelore Crollet en Lotte Heijtenis

Regie: Simon De Vos

Decor en kostuum: Chloé Wasselin-Dandre

Muziek: Dago Sondervan

Lichtontwerp: Mark Van Denesse

Techniek: Barbara De Wit