Shop

What the butler saw

Theater Malpertuis
Koop tickets
  • vrijdag8 november 2024om20:30

Een psychiater stelt ongepaste vragen aan een solliciterende secretaresse. Deze daad vormt het startschot voor een totale escalatie die de grenzen van het fatsoen ver overschrijden. Wat volgt, is een meesterlijk spel van verstoppen en verkleden. Een verdorven wereld waarin iedereen elkaar in starre posities dwingt en in hokjes klasseert.

Ondanks zijn groteske personages, ingenieuze plotstructuur en hilarische slapstick-scènes is dit gewiekste stuk van de controversiële Britse schrijver Joe Orton niet louter een vermakelijke komedie.

Orton toont ons een kromme werkelijkheid. Hij vergroot deze wereld zodanig uit, dat we niet anders kunnen dan lachen. Tot hij aan het einde de klassieke komediestructuur zodanig op de spits drijft dat het lachen ons misschien wel vergaat.

Klasbakken Tania Van der Sanden en Frans Van der Aa gaan in deze komedie een samenwerking aan met een jonge, nieuwe generatie talentvolle acteurs. Tom Goossens regisseert.

Over Tom Goossens

Met z’n werk bij de DESCHONECOMPANIE toont Tom Goossens een opvallend talent voor ritme, muzikaliteit en comedy: ‘De Barbier’, ‘Rigoletto’, ‘Fledermaus Forever’. Inmiddels debuteerde hij met zijn eerste grote opera ‘Le Nozze di Figaro’ bij Opera Ballet Vlaanderen. Voor Theater Malpertuis laat hij de muziek achterwege om zich specifiek aan teksttheater te wijden.

Credits

PRODUCTIE Theater Malpertuis

TEKST Joe Orton

BEWERKING EN REGIE Tom Goossens

DRAMATURGIE Ibe Rossel

KOSTUUMS Louis Verlinde

DECOR EN TECHNIEK Wim Loobuyck, Iben Stalpaert en Rik Teunis

SPEL Stan Martens, Maartie Ruts, Lieselot Siddiki, Frans Van der Aa, Tania Van der Sanden

Met de steun van de Vlaamse Gemeenschap

Deze productie kwam tot stand met de steun van de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale overheid via Flanders Tax Shelter.