Shop

Happy birthday, Abbey Road

Koop tickets
  • vrijdag20 september 2019van20:00tot22:00

‘The fab four’ blijven een onherroepelijke stempel drukken op de muziekcultuur. Beatles-invloeden zijn in veel hedendaagse hits voelbaar. In de sixties werden grenzen van de populaire muziek hertekend.

Wie kent niet het legendarische Beatles-album Abbey Road? Beseffen we goed dat het dit jaar exact 50 jaar oud is? Ringo Starr zelf zei ooit: "The last section of Abbey Road I still think is for me one of the finest pieces we've put together’. Nochtans is dit de laatste LP die het viertal samen als The Beatles opgenomen heeft (hoewel ‘Let it be’ later uitkwam). Alleen al de hoes is legendarisch; het viertal dat de straat oversteekt, waar de Abbey-road studios gelegen zijn. Dit moet het meest legendarische zebrapad ter wereld zijn. Er staat zelfs non-stop een webcam op gericht …

Maar dit is ook het album van pareltjes als ‘Come together’, ‘Something’, ‘Here comes the sun’.

Over dit meesterwerk, dat nu 5 decennia bestaat, kom musicoloog Matthias Heyman praten. Hij doceert jazzhistorische vakken aan de LUCA School of Arts (Leuven) en de Jazzstudio (Antwerpen) en verzorgde colleges aan de Universiteit van Amsterdam, de AP Hogeschool en de Universiteit Gent. Als uitvoerder heeft hij samengewerkt met het Brussels Jazz Orchestra, Jef Neve, Bert Joris en Toots Thielemans, en speelde hij in orkesten onder leiding van Jaap van Zweden, Reinbert de Leeuw en Philippe Herreweghe.

Maar bovenal is Matthias Heyman, zoals zovelen, ook gebeten door The Beatles. Zijn kijk op dit legendarische album is een must voor elke “Fab four”- fanaat.

 

Begeleiding: Matthias Heyman

I.s.m. Vormingplus Midden- en Zuid West-Vlaanderen