Shop

Nighthawks

Koop tickets
  • donderdag25 april 2024om20:30

Zet drie eigenzinnige West-Vlaamse muziekfanaten met een voorliefde voor Tom Waits op een podium en je krijgt Nighthawks, een tribute band om U tegen te zeggen. 

Frontman en enfant terrible Henk Stevens effende het pad voor dit heerschap met zijn vorige band Les Daniels, die vooral het zwaardere werk van Waits ten berde bracht.  Toen die ermee ophielden,  wist hij partner in crime James Vervenne te strikken om plaats te nemen achter de piano.  Jarenlang speelde hij Chopin en Rachmaninov veilig achter gesloten deuren.  Nighthawks trok hem uit zijn comfortzone en op het podium.  In 2023 vervoegde Arjan Bogaert het duo op contrabas. Hij is de trotse oprichter van Barefoot Studio en autodidact pur sang.

Het door de wol geverfde trio brengt vooral het vroegere werk van Tom Waits.  Dat vraagt om settings die de ziel van Waits beklemtonen: intiem, rauw, authentiek, donker en teder, overgoten met een goeie scheut rock ’n roll.  Ze speelden onder andere al in Het Damberd (Gent), De Grote Post (Oostende),  Missy Sippy (Gent), het  legendarische Banana Peel (Ruiselede) en verschillende Vlaamse huiskamers.

Het repertoire van Waits is onuitputtelijk, net zoals de presence en muzikaliteit van dit gepassioneerd trio.