Shop

Les sixties Yéyé - Volzet

Rudolf Hecke, Karen Boelaerts, Hilde Van Laere
Koop tickets
  • donderdag29 februari 2024om20:30

“We hebben een mooie namiddag gehad”

Tevreden publiek verlaat de zaal met een smile op het gezicht. Daar doen we het toch voor als programmator? Op het programma stond het concert “Les Sixties YéYé”.

Rudolf Hecke vertelt op een begeesterende manier de geschiedenis van de Franse muziek in de jaren ’60. Gekruid met pittige anekdotes en linken die we zelf nog niet gelegd hadden, maakt hij van de namiddag een interessant muziekverhaal.
Zangeres Karen Boelaerts vertolkt op een dynamische (wat een “spring in het veld”!) de gekozen chansons.

De veelzijdige muzikante Hilde Van Laere bespeelt de drums, mondharmonica, accordeon, fluiten. Zij zorgde ook voor de arrangementen. Tijdens het nummer “Bonnie and Clyde” speelt Hilde op 2 fluiten tegelijk. Indrukwekkend! Het publiek was zeer enthousiast en zong gretig mee met de chansons uit hun jonge jaren. Een mooie muzikale namiddag en een aanrader! – An Cattoor

Duistere geheimen en hilarische anekdotes op de tonen van een explosie aan Franse hits !

Les Sixties YéYé is live music & storytelling next level !
Rudolf Hecke, vriend aan huis bij Serge Gainsbourg & ses copains, doet de geheimen van de Franse hitparade uit de doeken! Hij introduceert ons, met veel bravoure, het iconische popgenre van de jaren ‘60: Les Sixties YéYé!
Heerlijke, hilarische anekdotes en talloze herinneringen op de tonen van een explosie aan Franse hits, nostalgie en amusement van balzaal tot klaslokaal, van Piaf tot Polnareff, van Gainsbourg tot Gall, Hardy op een Harley en Brigitte Bardot die de oortjes deed gloeien …

Rudolf geeft het ons allemaal.


Gitaar- en vertelkunsten van Hecke, de zwoele stem van Karen Boelaerts die chanson en YéYé verenigt en de kers op de Merveilleux: de 1.000 handen, voeten en lippen van multi-instrumentalist Hilde Van Laere: dit muzikaal verhaal, doorspekt met duistere geheimen en frivole wistjedatjes, iedereen moet dit gehoord en gezien hebben!

Video