Shop

BigMouth - Gewijzigde Voorstelling

Valentijn Dhaenens & SKaGeN
Koop tickets
  • vrijdag26 april 2024om20:30

Annulatie ‘Schaambot’ en vervanging door ‘BigMouth’

Wegens ziekte van één van de spelers kan SKaGeN haar nieuwste voorstelling ‘Schaambot’ niet langer laten touren. De voorbije weken heeft het gezelschap alles ondernomen om een oplossing te vinden. De voorstelling 'Schaambot' werd dus vervangen door de prachtige voorstelling 'BigMouth'.

Voor de allerlaatste keer herneemt Valentijn Dhaenens ‘BigMouth’: een unieke kans, want deze legendarische voorstelling uit 2011 blijkt relevanter dan ooit. SKaGeNs ‘BigMouth’ bespeelt de massa met behulp van historische toespraken van wereldleiders, die aanstuurden op oorlog. 

Valentijn Dhaenens brengt een ode aan 2500 jaar redevoeren. Met fragmenten uit bekende en minder bekende toespraken, toont hij dat de truken van de retoricafoor nauwelijks zijn veranderd. De preek, de oorlogsverklaring, het vaarwel, het eindpleidooi, de overwinningsspeech, de grafrede… Wie zijn woorden goed kiest, kan van het zwakste argument het sterkste maken. De absolute waarheid bestaat niet.


Deze successolo van Valentijn Dhaenens is een technisch hoogstandje en speelde honderden malen, in 22 landen wereldwijd: van Helsinki tot New York, van Mumbai tot Hong Kong.

Gespeeld in de internationale versie, hoofdzakelijk Engels, met ondertitels in Frans en Nederlands.


Concept en spel: Valentijn Dhaenens

Licht en geluidsontwerp: Jeroen Wuyts

Boventiteling: Tineke De Meyer

Kostuumontwerp: Barbara De Laere

Zakelijke leiding: Korneel Hamers

Productie: SKaGeN, Theatre Royal Plymouth & Richard Jordan Productions,STUK Leuven, De Tijd en De Studio

Met de steun van de Vlaamse Gemeenschap★★★★
Brilliant ... a fascinating experience - Lyn Gardner, Guardian (UK)

★★★★★
Enthralling roller-coaster through history and its (in) humanity by one-man powerhouse Valentijn Dhaenens - The List Magazine (UK)

★★★★
SKaGeN-acteur Valentijn Dhaenens imponeert met ‘De Grote Mond’ / verbijsterend actueel - Liv Laveine in Knack


★★★★★
Vijf microfoons, één stem en zijn talent. Meer heeft acteur Valentijn Dhaenens niet nodig om van 'BigMouth' een origineel en vooral overtuigend stuk theater te maken. - De Volkskrant