Shop

Catharsis

Eva Binan / Jason Dousselaere
Koop tickets
  • zaterdag28 januari 2023om20:30

In het boek ‘Duizend-en-een-nacht’ verleidt de vertelster Sheherazade de sultan nacht na nacht met een nieuw verhaal om te ontkomen aan haar eigen dood. Dankzij haar verhalen geneest de kwaadaardige sultan van zijn waanzin en ondergaat hij de ultieme ‘catharsis’.

Met ‘Sheharazade’ als voorbeeld is ook ‘Catharsis’ een grillige stroom aan verhalen. Door het vertellen proberen Eva en Jason onze wereld vorm te geven, te begrijpen, te bedwingen, maar zich er ook van te bevrijden. Zo gaan ze in hun wilde verhalentsunami op zoek naar de catharsis van zichzelf, het publiek en het universum.

Eva Binon is theatermaker en actrice en Jason Dousselaere is muzikant (The Violent Husbands, Teddiedrum) en theatermaker. Ze delen een ontzag voor de glorieuze, tot falen gedoemde mens. Ze kijken vol verwondering naar de wereld die meer en meer door de mens beheerst lijkt te zijn. Dat besef vervult hen met trots, angst en mededogen. Hun favoriete antwoord is humor. Tijdens een residentie in De Grote Post deden ze een vooronderzoek naar hun nieuwe voorstelling Catharsis.

'Dousselaere en Binon schetsen de absurde wereld met een ongelooflijk gevoel voor ritme en spanningsbogen. Het duo is een absoluut genot om naar te kijken. Het spelplezier druipt, spat, kronkelt en springt over de scène.' (Etcetera)


Tekst, concept en spel: Eva Binon, Jason Dousselaere
Coaching: Elisa Demarré, Marijke Pinoy
Decor: Jan Palinckx, Sam Declercq
Lichtontwerp: Lucas Van Haesbroeck
Muziek Jason Dousselaere
Productie Frieda, Nona
Met de steun van de Vlaamse overheid, De Grote Post, KVS, Eubelius, CC De Schakel, CAMPO

Tickets: 18,00 euro / 16,00 euro (+65, abo) / 9,00 euro (-26, jonge leeuwen)