Shop

Mijn broer : The Walrus

Colette Goossens
Koop tickets
  • zaterdag3 december 2022om20:30

Zes jaar nadat haar broer Camille Goossens op 23-jarige leeftijd overleed, komt zijn jongere zus Colette met een theatervoorstelling over haar broer naar buiten. In Mijn broer: the walrus speelt naast Colette ook de muziek die Camille heeft gemaakt een hoofdrol. (hln.be)

Mijn broer: the walrus is een sterk staaltje van hoe je in een autobiografie met registers kan spelen om ze uiteindelijk toch authentiek te doen treffen. Niet alleen in de songs van haar broer die Goossens laat horen als troostende reality checks, ook in die paar passages tegen het einde waarin alle maskers afgaan en ze helemaal zichzelf wordt, valt ineens een rake stilte over het speelvlak. Dan spreekt er alleen nog het reële drama die onder deze monoloog steekt. De queeste die nooit voleindigd zal worden. Net door de weidse boog die Goossens om haar eigen leven heeft genomen, treffen die scènes nu des te harder het hart.

Zo ontwijkt Mijn broer: the walrus, tussen grijns en grimas, alle pathetiek en (zelf)medelijden. Met innemende flair én onvervaard je m’n foutisme ontpopt dit rouwportret zich tot ‘100 manieen om met de dood om te gaan’, maar dan in één solo. Het is eruit. Heel benieuwd nu naar die volgende creatie van Colette Goossens over ecofeminisme of de vluchtelingencrisis. (Etcetera)


Van en met: Colette Goossens (en Camille Goossens).
Tekst: Colette Goossens.
Muziek: Camille Goossens .
Coaching: Kristien De Proost, Jan Steen, Pieter T’Jonck.