Shop

Vaderlandloos

Jr.cE.sA.r, ARSENAAL en KVS
Koop tickets
  • zaterdag17 december 2022van20:30tot22:00

Op zijn identiteitskaart stond geen Belg en geen Zuid-Afrikaan. VADERLANDLOOS stond er in drukletters op. Als kind creëerde hij dan maar zijn eigen land waarin hij met al zijn demonen ging wonen.

Een opzwepende en beklijvende voorstelling waarin Junior Mthombeni je met zijn muzikale kompanen meeneemt op een trip, waarin hij zijn familiegeschiedenis en zijn eigen verhaal verweeft en deelt met het publiek. Soms ingetogen, sereen en kwetsbaar, soms luid, rauw en strijdlustig. Juniors woorden boren samen met de live muziek in je ziel maar bieden ook een warm toevluchtsoord voor al wie zijn/haar plaats zoekt in het leven en in deze wereld.

Jr.cE.sA.r, dat zijn Junior Mthombeni, Fikry El Azzouzi en Cesar Janssens. Ze maakten eerder al de voorstellingen ‘Reizen Jihad’, ‘Malcolm X’, ‘Dear Winnie’ en ‘Who’s Tupac’?


‘Vaderlandloos ontplooit zich als een wervelende stream of consciousness, een broeierige koortsdroom waarin Mthombeni zijn publiek meesleurt.’ -
De Morgen **** – Ewoud Ceulemans

‘Van snuiver tot straffe performer: Junior Mthombeni vertelt en zingt zijn verhaal in Vaderlandloos (…) Ontwapenend door de eerlijkheid, door de schwung waarmee Mthombeni op de kleiige scène staat én dankzij de live muziek.’- Knack Focus **** – Els Van Steenberghe


Tekst: Junior Mthombeni

Regie : Junior Mthombeni en Fikry El Azzouzi

Muziek: Cesar Janssens

Monoloog acteur: Junior Mthombeni

Muzikanten: Arne Demets, Cesar Janssens, Junior Mthombeni en Pieter Van Bogaert

Concept en creatie muziekinstrumenten: Jr.cE.sA.r en Ralf Nonn