Shop

Serenade

Louis Janssens
Koop tickets
  • zaterdag13 mei 2023om20:30

Serenade is een ode aan de liefde in al haar complexe facetten. Het is een eclectische partituur opgebouwd uit herkenbare en minder bekende stemmen. Een grillig feest waarin de liefde queer is; ontwrichtend, verbindend, fluïde en ongrijpbaar. Geïnspireerd door Franz Schubert verbeeldt Louis Janssens ons een nacht waarin een web van verhalen, liederen en teksten samenkomen. Zo ontvouwt zich een denk- en gevoelswereld waarbij de grote emoties niet worden geschuwd. Al associërend, citerend, dansend en zingend ontstaat er een groet aan de ander.

Niets of niemand bestaat op zich: we zijn als mens altijd schatplichtig aan de mensen die zich achter, rond en voor ons begeven. We bestaan bij gratie van de ander, dood of levend, over de tijden heen. Vanuit die gedachte wil Serenade een uitnodiging zijn om te kijken, te bevragen en nieuwsgierig te zijn naar dat wat prikkelt en inspireert.

Serenade werd geselecteerd voor #nieuwjong van het TheaterFestival 2021.

"De manier waarop Janssens zijn kwetsbaarheid hier ensceneert is indrukwekkend. Het bewijst hoezeer hij zijn medium en metier kent, en weet te bespelen." **** (Evelyne Coussens, De Morgen)

"Serenade biedt een boeiende en ontroerende ontmoeting met een diep-romantische geest." (Marijn Lems, Theaterkrant)

"Serenade is egodocument en collage ineen, een intiem portret van een extraverte jonge kunstenaar, die romantiek niet schuwt." (Joost Segers, Etcetera)

"Louis Janssens legt zijn hart en ziel bloot in de solovoorstelling ‘Serenade’. Met Franz Schubert als gids neemt hij je mee op een tocht door zijn angsten en verlangens. ‘Liefde’ is de oplossing’ is het besluit." (Lieve Dierickx, Pzazz)


Van/met: Louis Janssens

Coaching: Peter Seynaeve

Artistiek advies: Ferre Marnef