Shop

The Rules of Attraction

Mitch Van Landeghem, Carine van Bruggen en Stan Martens
Koop tickets
  • zaterdag6 mei 2023om20:30

A new musical based on the work and life of Bret Easton Ellis

De Amerikaanse schrijver Bret Easton Ellis gaf ons de jaren tachtig. Zijn debuut 'Less Than Zero' werd naast de slechtste roman sinds de uitvinding van de drukletter ook 'The Catcher in the Rye voor de MTV-generatie’ genoemd. Hoe zeggen ze dat? It’s hip to be square? Hij schreef het boek in een speedtrip op een paar dagen tijd op de vloer van zijn slaapkamer. Daarna ging het alleen maar bergop. ‘Glamorama’, ‘The Rules of Attraction’, ‘American Psycho’: voor Bret het doorhad was hij de wonderboy van Generatie X.

En ons gaf hij het L.A. van de jaren tachtig. Golden city. Golden town. Wij waren overtuigd: This must be the place. Waar je echt nog naar de kiosk moest voor een pornoboekje. Waar je altijd op zoek was naar iemand omdat niemand ooit op duidelijke plekken afsprak. Uren in de auto, raampje open. Altijd onderweg. We’ve got this funny feeling of seen-this-all-before. En toch nooit files. Of jawel, er waren wel files, maar het voelde nog niet als file. Alleen maar shiny happy people en overal acteurs op straat. De nieuwe Talking Heads ontdekte je nog voor het eerst op de radio. Niemand was ongelukkig. Of jawel, iedereen was ongelukkig. Maar dat was de bedoeling. Qu-est ce que c’est? Nobody cared.

En wij, wij herkenden ons in alles. En als we ons niet herkenden, gingen we ons aanpassen. Want een andere grote meneer leerde ons: It was long ago and it was far away and it was so much better than it is today.


Bret Easton Ellis gaf ons alles. En dus geven wij hem alles terug.


Van en met Carine van Bruggen, Stan Martens en Mitch Van Landeghem
Coaching: Willem de Wolf