Shop

Who's afraid of Virginia Woolf?

Wolf Wolf (Flor Van Severen, Imke Mol, Mitch Van Landeghem & Naomi van der Horst)
Koop tickets
  • zaterdag21 mei 2022van20:30tot23:00

Velen zullen het verhaal van Who’s afraid of Virginia Woolf? intussen wel kennen: George en Martha leven thuis hun diepste frustraties op elkaar uit en slepen hun nachtelijke gasten, Nick en Honey, mee in een destructief psychologisch spel.
Flor Van Severen, Imke Mol, Mitch Van Landeghem en Naomi van der Horst waagden zich aan dit ‘stuk der stukken’ en rondden er samen hun opleiding aan de toneelschool in Gent mee af.

Hoe wring je je als jonge speler in de huid van een personage met een rijke geschiedenis? Hoe breng je een moderne klassieker die al talrijke versies heeft gekend en door zowel amateur- als Hollywoodster werd opgevoerd? Samen met hun personages gaan de spelers het gevecht aan met waarheid en schijn. Langzaamaan wordt iedereen de fictie in gezogen. Ook in deze uitvoering is één ding zeker: het belooft een lange afterparty tot het licht wordt. En niemand blijft gespaard.

Who’s afraid of Virginia Woolf? stond op Theater Aan Zee, waar de voorstelling met de jongerenjuryprijs aan de haal ging én een eervolle vermelding van de TAZ-jury in ontvangst mocht nemen voor “zoveel durf en acteervermogen”.


Van en met Flor Van Severen, Imke Mol, Mitch Van Landeghem, Naomi van der Horst

Tekst: Edward Albee

Vertaling: Gerard Reve (gebracht in samenwerking met auteursbureau ALMO bvba)

Coaching: Jan Bijvoet en Jan Steen

Video