Shop

The Man who sold his Skin

Koop tickets
  • woensdag29 september 2021van20:00tot22:00

Sam Ali ontvluchtte Syrië zonder centen, connecties of papieren. Hij ontmoet Jeffrey Godefroy, een gevierd en controversieel kunstenaar. Godefroy gaat met hem een bizar experiment aan, geïnspireerd op de exploten van Wim Delvoye, die in deze film overigens een cameo-verschijning kreeg. Door een visum op de rug van Sam te tatoeëren tovert hij hem om tot kunstwerk, wat hem een vrijgeleide geeft over de grenzen. Sam ondergaat het ritueel: hij trekt in ieder museum zijn peignoir uit, beweegt niet, praat niet. Er is alleen stilte; als een stil politiek protest.

Een indrukwekkende film over kwetsbaarheid: Sam leeft in armoede en zonder duidelijk toekomstperspectief waardoor de prioriteiten binnen zijn morele kompas verschuiven. Maar er is ook een boodschap van kracht: het terugvinden en respecteren van je eigen identiteit, onafhankelijk van wie je bent en waar je wil zijn.

Deze merkwaardige, gedurfde prent werd een Oscar-inzending voor buitenlandse film, met Koen De Bouw als kunstenaar, Yahya Mahayni als Ali en niemand minder dan Monica Bellucci.


B, Tunesië/2020/104 min.

Van: Kaouther Ben Hania

Met: Yahya Mahayni, Koen De Bouw, Monica Bellucci

Video