Shop

Terminator too

Vervloet en De Studio
Koop tickets
  • zaterdag12 februari 2022van20:30tot22:30

Robbert Vervloet en Ephraïm Cielen dompelen zich onder in de wereld van Hollywood-blockbusters.

In een gebricoleerde stijl leggen twee broers de stereotiepe mechanismen bloot van het medium film. Met zelfgemaakte special effects, kostuums uit cornflakesdozen, tekstfragmenten uit populaire (actie)films van vroeger en nu, spectaculaire gevechtschoreografieën en een vers gecomponeerde soundtrack maken ze hun eigen film: de ultieme vlucht uit de realiteit. Gaandeweg ontstaat er steeds meer spanning tussen de twee mannen en neemt de buitenwereld een steeds grotere rol in.

Terminator Too toont twee volwassen mannen die op haast maniakale wijze blijven vasthangen aan de helden van hun jeugd, zich te pletter amuseren, niet steeds helemaal 'in touch with reality'. Dit is een ode aan de fantasie en ongebreidelde creativiteit, vol humoristische referenties aan de hedendaagse beeldcultuur. Maar wie zijn die mannen in die kelder? En waarom sluiten ze zich af van de buitenwereld?

De charme van deze publiekslieveling is dat hij het spelplezier en de ongebreidelde creativiteit laat primeren, zodat de voorstelling voortdurend je eigen verbeelding triggert. - Gilles Michiels (De Standaard ****)


Eindregie: Michai Geyzen

Van en met Ephraïm Cielen en Robbert Vervloet

Dramaturgie: Ruth Mariën

Voor iedereen vanaf 12 jaar.

Video