Shop

Het gezin Van Paemel

SKaGeN
Koop tickets
  • zaterdag23 oktober 2021van20:30tot22:30

Ontdek deze parel uit de Vlaamse theaterliteratuur en kijk naar het Vlaanderen van vandaag. Waar klassen en gemeenschappen nog altijd niet elkaars taal spreken. Waar families uit elkaar worden gereten en jong en oud, arm en rijk, met getrokken messen tegenover elkaar staan over grond en geloof. Waar economische migratie nog steeds een noodzaak is. En onderdrukking door de 1% leidt tot een verhitte strijd: ‘Het gezin Van Paemel’ in een wereld in verandering, toen -1903- en nu.

In ‘Het gezin Van Paemel’ gaat Dhaenens hierin nog een hele stap verder en vertolkt hij alle 13 personages. In elk van de vier bedrijven speelt hij een ander cruciaal karakter live. Voor wie er nog aan twijfelde, ‘Het gezin Van Paemel’ wordt géén monoloog, maar een proeve van creativiteit en meesterschap.

Deze versie van de Vlaamse oerklassieker vertelt echter meer dan een bravoure. Dhaenens toont ons doorheen deze enscenering een gevecht met demonen uit ons aller verleden. Hij voert een intensief gesprek met zijn erfgoed dat tevens het erfgoed van Vlaanderen is, en komt uit bij een samen-alleen zijn dat niet alleen in coronatijden erg herkenbaar is.


Spel en concept: Valentijn Dhaenens

Tekst: Cyriel Buysse