Shop

De Dieren

Geert Belpaeme
Koop tickets
  • vrijdag1 oktober 2021van20:30tot22:30

“Animals are always the observed. The fact that they can observe us has lost all significance.” - John Berger, Why look at Animals?

De dieren is een speels requiem voor uitstervende ecosystemen en een falend mensbeeld. De voorstelling neemt je mee naar de zoo, de plek bij uitstek waar het project mens gestalte krijgt. De zoo is een performatieve ruimte waar dieren hun anders-zijn moeten opvoeren zodat de mens zichzelf kan bevestigen - door te kijken. Maar in deze zoo zijn de grenzen vervaagd tussen wie mens is en wie dier. Hier is het onduidelijk wie (voor) wie performt.

Theatermaker en speler Geert Belpaeme studeerde in 2010 af aan de opleiding Drama van KASK School of Arts in Gent, waar hij ondertussen docent en onderzoeker is. Naast het werk dat hij samen met Mats Van Herreweghe als l'hommmm maakt, werkte hij de voorbije jaren als maker, speler, dramaturg en coach met o.a. Alexander Vantournhout & Bauke Lievens, de polen, Bosse Provoost, Alexia Leysen en Julian Hetzel. In 2017 was Geert Belpaeme nog te zien in Vooruit met de filosofische voorstelling ‘First’, een duet met componist en pianist Heleen Van Haegenborgh.

Regie: Geert Belpaeme

Dramaturgie: Bauke Lievens

Spel: Greet Jacobs, Sophia Bauer

Video