Shop

Mount Average

Julian Hetzel
Koop tickets
  • zaterdag11 september 2021van19:00tot22:00

Welkom in Mount Average. Tijdens dit performatieve parcours neemt Julian Hetzel ons mee op een fabrieksbezoek dat ons confronteert met onze eigen ideologieën. Dit keer vermaalt de theatermaker standbeelden van heersers, dictators en tirannen tot pulp om ze een zinvolle nieuwe invulling te geven. Mount Average stelt verworven rechten, tradities, privileges en rijkdom, ideologieën en totalitaire ideeën in vraag, aspecten die elke (postkoloniale) maatschappij met zich meedraagt. In deze industriële omgeving zorgt de clash tussen het statische verleden en het fluïde heden voor een productieve frictie die heel wat stof doet opwaaien.

Julian Hetzels performances zijn pogingen om de wereld te ontrafelen, terwijl hij strategieën probeert aan te reiken om ze te kunnen transformeren. In zijn werk geeft hij speculatieve methodes die ons zowel met de trauma’s van het verleden, als met de uitdagingen van het heden leren om te gaan. De toekomst ligt in onze handen.

Van: Julian Hetzel

Met: Kristien De Proost, Pitcho Womba Konga, Jana De Kockere

Dramaturgie: Miguel Angel Melgares

‘De installatie Mount Average roept op tot reflectie’ ★★★★☆ - de Volkskrant - Karin Veraart

‘Speelse rondleiding door toekomstfabriek’ - Theaterkrant.nl - Moos van den Broek


*Zaterdag 11 september: vanaf 19u00 laat Cultuurcentrum Gildhof u genieten van de voorstelling ‘Mount Average’ van Julian Hetzel (Campo). Het is een parcours waarin Hetzel zijn publiek laat wandelen en zitten in een soort fabriek en ons confronteert met ideologieën uit de geschiedenis. Door in een fysieke confrontatie te gaan met beeltenissen van figuren als Lenin, Hitler, Mao, Stalin of Leopold II, stelt Hetzel de regimes, tijdsgewrichten en macht in vraag.

De kwaliteit van Julian Hetzels werk wordt internationaal erkend. Op de Theater Biënnale 2019 in Venetië werden 3 voorstellingen van hem vertoond. Mount Average kent zijn PREMIERE tijdens het openingsweekend van Cultuurcentrum Gildhof en Theater Malpertuis.

Per tijdsblok van 10 minuten worden precies vier bezoekers binnengelaten voor het parcours. De voorstelling duurt 70 minuten (waarvan 20 minuten wandelen). Stel zelf uw groep van 4 man samen en kies voor een bepaald tijdstip bij de reservatie. We vragen u om ten laatste 15 minuten voor uw tijdstip aanwezig te zijn in Theater Malpertuis waar de voorstelling zal plaatsvinden.


Tickets bestel je via deze link

Video