Shop

Meskerem Mees - ON HOLD

Koop tickets
  • vrijdag7 mei 2021van20:30tot22:30

Ze heeft de soul van Nina Simone, de panache van Joni Mitchell, de frisheid van Jade Bird en een stemgeluid zo puur als bronwater. De Oost-Vlaamse singer-songwriter Meskerem Mees, een grande dame van twintig met Ethiopische roots, neemt je bij je nekvel en laat je niet meer los.

Meskerem beschikt over een talent waarop alleen de grootsten kunnen terugvallen. Louter met behulp van haar intrigerende stem, haar akoestische gitaar en de cello van haar buddy Febe, tovert ze haar gelaagde en zorgvuldig opgebouwde songs om tot zoete earcandy. Haar melodieën blijven hangen
en de refreinen zetten zich als weerhaken in je vast.

Als kind snuffelde Meskerem graag in de platencollectie van haar vader, die haar zijn liefde voor muziek met de paplepel ingaf. ‘Maar inspiratie haal ik werkelijk van overal,’ zegt ze, ‘van andere artiesten maar ook uit het dagelijks leven.’ Voeten op de grond en elke noot recht uit het hart: dat is Meskerem.

Meskerem speelde voor de eerste keer live in augustus vorig jaar. Maar haar carrière neemt al snel meer en meer vaart. In december is ze één van de laureaten van de Sound Track-wedstrijd van Poppunt en speelt ze supports voor The Bony King of Nowhere en Jan Verstraeten. En dit lijkt maar het begin te zijn: 2020 kondigt zich immers bijzonder veelbelovend aan.

Voor fans van Jade Bird, Faye Webster, Lucy Dacus, Joni Mitchell, Rickie Lee Jones, Nina Simone, Melanie

 

Met: Meskerem Mees (vocals/guitars), Febe Lazou (cello)

 

https://www.humo.be/muziek/meskerem-mees-wint-een-historische-editie-van-humo-s-rock-rally~bcda42b7/?utm_medium=Social&utm_source=Facebook&fbclid=IwAR20vyvPUVzp0OCo0ks-cL3vB_otwPt8-sJI8gRo6jfbLJrDRWYu6Xx69Gc&referrer=https%3A%2F%2Fl.facebook.com%2F#Echobox=1603052026

 

#staysafe / reservatie verplicht

Video