Shop

The Painted Bird

Koop tickets
  • woensdag28 oktober 2020van20:00tot23:00

Waarschuwing: in Venetië holde de helft van de nette jetset onthutst de zaal uit tijdens deze film vol rauwheid en sadisme. We volgen een kleine zwerver tijdens een eenzame helletocht in een niet nader omschreven Oost-Europees land tijdens de WO II. Onderweg krijgt hij het ene staaltje menselijke wreedheid na het andere te verwerken van zowel Duitse als Russische legers en een compleet ontredderde samenleving. De allerkleinste vage tekenen van menselijkheid zoals een uitgestoken hand of een korst brood krijgen het allure van een warm mirakel in deze poel van verderf. Deze film is een emotionele uitputtingsslag. Dat dit stuk fictie magistraal in beeld werd gezet in een huiveringwekkend zwart-witte parelregie, maakt het geheel des te wreder. Gevoelige zielen kiezen best een andere filmavond. Wie een ticket koopt voor dit werk van Vaclav Maroul heeft een keuze gemaakt. Niet voor een ontspannend uitje, maar voor een moedige kijk op hoe wreed een mens kan zijn, zeker ook vandaag nog. Wie kijkt niet weg voor de donkere kanten van de menselijke ziel? Wie zal beamen dat dit ondanks alle ellende een waar meesterwerk is?

 

Opgelet:
Deze  film is een sterk filmografisch staaltje, maar niet licht verteerbaar. U bent zeer welkom, maar kijkers moeten zich voorbereiden op zeer expliciete beelden, die hevig kunnen binnenkomen.
Ciné Gildhof raadt sterk aan om daar rekening mee te houden. Kijkers onder de achttien en gevoelige zielen behoeden we liever voor deze inhoud.  

 

Van: Václav Maroul

Met: Petr Kotlár, Nina Sunevic, Alla Sokolova, Harvey Keitel, Udo Kier

Tsjech/Slov/2019/169 min.

 

#staysafe / reservatie verplicht

Video