Shop

Race - GEANNULEERD

Arsenaal/Lazarus
Koop tickets
  • vrijdag26 februari 2021van20:30tot22:30

R A C E :

  1. Snelheidswedstrijd.
  2. Engels voor ‘ras’.

 

In tegenstelling tot bij planten en dieren, komen bij de mens nergens genetisch scherp te onderscheiden groepen voor. Biologisch gezien bestaat er binnen de Homo Sapiens slechts één ras: het menselijke.

 

Johan Dehollander, Aminata Demba, Aurelie Di Marino, Gorges Ocloo, Jeroen Van der Ven en Dirk Van Dijck onderzoeken in Race hoe ze zich kunnen verhouden tegenover de gelijknamige tekst van de toneelschrijver David Mamet. In dat stuk nemen twee ervaren advocaten de verdediging op zich van een rijke en beroemde man die ervan beschuldigd wordt een jonge vrouw verkracht te hebben. En dan is er ook nog een jonge advocaat-stagiaire, die nog maar net met hen samenwerkt. We volgen deze vier personages in de voorbereiding van deze complexe zaak. Er staat veel op het spel, voor elk van hen op een andere manier.

 

“Race draait om een verkrachtingszaak met een raciaal kantje, maar nog meer om framing en perceptie en vooral om het racisme en de blinde vlekken in ieder van ons.” - Filip Tielens  (De Standaard)

 

Tekst: David Mamet, vertaald door Pieter en Sacha Hilhorst

Van en spel: Johan Dehollander, Aminata Demba, Aurelie Di Marino, Gorges Ocloo, Jeroen Van der Ven en Dirk Van Dijck

Muziek: Gorges Ocloo

 

#staysafe / reservatie verplicht