Shop

Kadrage

Tuning People / Jef Van Gestel & Peter Vandemeulebroecke
Koop tickets
  • zaterdag26 september 2020van20:30tot22:30

Kadrage is theater dat exposeert, dat het midden houdt tussen een tentoonstelling en een voorstelling. Jef Van Gestel en Peter Vandemeulebroecke zijn in dit experiment zowel curator als performer.

 

Dertig houten kaders staan symbool voor een leeg canvas, een nieuwe pagina, een nieuw perspectief, een nieuwe uitdaging. Daarbinnen schetsen de twee alle rollen die een heel leven zouden kunnen bevatten: het kind, de verzorger, de vriend, de geliefde, de onnozelaar, de gevangene, de bevrijde, de performer. Banale realiteit, droombeelden en magisch realisme wisselen af. Zo wordt elk kader een individueel kunstwerk. Dit is intuïtief communiceren met het publiek: starten van een wit blad, een nieuwe lijst en een beeld maken dat mooi, grappig, kwetsbaar of intrigerend is. Scènes klappen open als in een pop-up boek.

 

“… gedurfd en inventief visueel theater. Waarbij de makers échte risico’s durfden te nemen. En dat levert hier grillige en spannende kunst op, met alle remmen los en alle sluizen van de verbeelding open.” - De Standaard

 

Eindregie: Harm van Geel

Concept en spel: Peter Vandemeulebroecke, Jef Van Gestel

Muziek: Wannes Deneer