Shop

Dissident - GEANNULEERD

NT Gent / Lara Staal
Koop tickets
  • woensdag3 maart 2021van20:30tot22:30

Vijf jongeren die op school bekend staan als ‘probleemgeval’ nemen het podium over. Vaak onbewust zijn ze experten geworden in het provoceren van de heersende autoriteit. Maar dit keer zijn de rollen omgedraaid en onderwijzen zij het publiek. Wat betekent het om voortdurend de uitzondering te zijn? En wat vertellen de huidige regels en verwachtingen in het middelbaar onderwijs ons over de heersende ideeën over succesvol burgerschap?

 

De Nederlandse theater- en programmamaker Lara Staal gaat op zoek naar jongeren die zich weigeren aan te passen en die de machtsrelaties uitdagen. Hun blik houdt ons een spiegel voor. Wat kunnen we leren van datgene dat ons niet goed uitkomt?

 

Lara Staal is een Nederlandse onderzoeker, schrijver en kunstenaar-curator. In 2016 ontwikkelde ze samen met beeldend kunstenaar Jonas Staal het Congres van de utopie in Frascati Theater (Amsterdam). Daarna volgde onder andere De Avond van de Woede (met rapper Gideon Everduim) en Europe on Trial (met mensenrechtenactivist Yoonis Osman Nuur). Naast haar werk als curator en programmamaker schrijft ze voor vakbladen als rekto:verso, Theatermaker, Mister Motley en Etcetera. Bij NTGent ontwikkelt ze al drie seizoenen lang de reeds De Staat vanDissident ontwikkelde ze met jongeren uit diverse Gentse scholen.

 

Regie: Lara Staal

Spel: jongeren uit verschillend Gentse scholen

 

#staysafe / reservatie verplicht