Shop

Een schoon schrift voor schone momenten

Kalligrafie voor beginners
Koop tickets
  • donderdag23 april 2020van19:30tot22:00
  • donderdag30 april 2020van19:30tot22:00
  • donderdag7 mei 2020van19:30tot22:00
  • donderdag14 mei 2020van19:30tot22:00

De naam van je tafelgasten in schoonschrift. Een mooie geschreven menukaart. Een gekalligrafeerd gedicht voor je huiskamerwand. Het kan je meer voldoening geven dan een duur kunstwerk, beweerde de Duitse topkalligraaf Hermann Zapf.

 

Beginnen met kalligraferen? Leer het eenvoudige schrift van kaartenmaker Mercator (XVIe eeuw) schrijven: de ‘Humanistische Cursief’. In drie lessen maak je je dit alfabet eigen. De vierde les bekijken we de ‘kapitalen’ die bij dit schrift worden gebruikt (en die Mercator aanwendde voor het beletteren van zijn mooie landkaarten).

 

Breng potlood, lat en 2 soorten ruitjespapier (vierkant/langwerpig) mee. Een kalligrafie-stift wordt je verstrekt (inbegrepen in je betaling). Ander schrijfgerei demonstreren we in les 2. Van de boeken, die je verder kunnen helpen bezorgen we je een lijstje.

Linkshandigen: graag een seintje zodat we een aangepaste stift kunnen voorzien.

 

Frank Missant werkte als grafisch vormgever voor uitgeverijen (o.a. Lannoo, Editions Albin) en particulieren. Niet enkel als ‘papieren kalligraaf’, maar ook als kei in het letterkappen (de vijf koningsgraven in de kathedraal St Denis in Parijs, diverse begraafplaatsen en openbare gebouwen, o.a. de Tieltse Bib en het Provinciehuis te Brugge). Hij is een graag geziene gast op binnen- en buitenlandse expo’s i.v.m. kalligrafie en je vindt z’n werk terug in diverse belangrijke publicaties. ‘Het Zonnelied’ is van zijn eigen hand. Als lesgever P.O. en kalligrafie/typografie werkte hij voor Academie Roeselare, KATHO/CPE-Tielt, SYNTRA Roeselare en HIGRO/KISP Mariakerke.

 

Begeleiding: Frank Missant

I.s.m. Vormingplus Midden- en Zuid West-Vlaanderen