Shop

Originele croques

Koop tickets
  • woensdag11 maart 2020van19:00tot21:30

Wat is een croque? Dit is een gerecht dat bereid wordt met twee sneetjes brood met daartussen beleg, die geroosterd worden. In vele huishoudens was de croque lange tijd een simpele oplossing om wat ouder brood en restjes te verwerken, zoals ook het wentelteefje of de broodpudding. De croque haalde voor het eerst de buffetkaart in Parijs in 1910. In de laatste decennia heeft het hapje zijn plaatsje veroverd op kaarten van zowat alle brasseries. We zijn inmiddels allemaal vertrouwd met de “Monsieur”, de “Madame”, de “uitsmijter” of de “Boumboum”.

Maar het kan veel origineler, verfijnder, culinair … met volwaardige en verse ingrediënten. Tussen twee sneden lekker brood is een wereld aan variëteiten mogelijk, die de snelle hap deden uitgroeien tot een volwaardige, trendy maaltijd. Een gerecht waarbij je eindeloos kan variëren van een simpele snack tot een culinair volwaardig gerecht.

Patrick De Groote leert je om je gasten te verrassen. Samen proberen we tal van nieuwe variaties uit, waarmee je binnenkort zeker hoge ogen gooit!

 

 

Begeleiding: Patrick De Groote (www.patrickdegroote.be)

Prijs: alle ingrediënten en maaltijd inbegrepen

I.s.m. Vormingplus Midden- en Zuid West-Vlaanderen