Shop

The Queen of Fucking Everything

Sylvia Konior
  • zondag20 oktober 201914:00totzondag17 november 201917:00

Sylvia Konior woont en werkt in Doomkerke, Ruiselede als zelfstandig fotografe, met werk in opdracht en als eigen artistieke zoektocht. Haar opleiding aan de Tieltse Kunstacademie was een springplank voor verdere exploratie van de fotografie op de Narafi-campus van de Brusselse Luca School of Arts, waar ze dit jaar afstudeerde met een fel gesmaakt eindwerk. Sylvia timmert zelfzeker aan een eigen oeuvre. Deze Intra Muros-solo komt voor deze streekgenote dus op een sleutelmoment.

 

“The Queen of Fucking Everything”, zo staat te lezen op het schouderlint van één van Konior’s portretten. In haar eigenzinnige foto’s figureert ze veelal zelf. “Zelf” als exponent van een vrouwbeeld dat ze met veel branie scherp stelt; niet met zwarte, maar felgekleurde humor, soms onbehaaglijk. Als tuinierster die kinderhoofdjes teelt, als werkpaard met boodschappenkar of als een Jeanne d’Arc die worstelt met ideaalbeelden zonder kilo’s. Als er nog glazen plafonds zouden bestaan, dan laat Sylvia zich daar vrolijk confronterend dwars doorheen bekijken. Aangeprate onzekerheden countert ze met een knap geënsceneerde fotografie, die weinig verhult. Met klaterende kleuren en doordachte, sterk vorm gegeven dramatiek werpt ze zichzelf in de strijd.

 

Het is werk dat niet enkel om zijn lef, maar ook om zijn bonte en goed gebrachte esthetiek al gesmaakt werd op fotoconcours in binnen- en buitenland. Prijzen en eervolle vermeldingen in o.a. Moskou, Pelt en Bourbon-Lancy deden haar reeds opmerken op een internationale scene. Haar werk haalde ook al de cover van Charlie, een uitdagend en taboeloos magazine met een vrouwelijke blik op de wereld.

 

Officiële opening zondag 20/10 om 11u00

Open dagelijks van 14u00 tot 17u00

Gratis toegang